woensdag 15 februari 2012

Waalwijkse kaarten, tekeningen en notariële akten online doorzoekbaar


Sinds kort kan er op de website van het Waalwijkse gemeentearchief in zowel de collectie Kaarten en Tekeningen, als in een groot deel van de Waalwijkse notariële akten uit de periode 1626-1935, gezocht worden:

De collectie Kaarten en Tekeningen van het Gemeentearchief Waalwijk bevat (...) o.a. landkaarten, plattegronden, bouwtekeningen, kadastrale kaarten, tekeningen, prenten en (grootformaat) foto’s. In veel gevallen betreft het uniek beeldmateriaal. Een goed voorbeeld daarvan is de verzameling originele tekeningen en aquarellen van de hand van de Waalwijkse schilderes Elsa Rubbens (1902-1998).

Zoeken in de kaarten en tekeningen

Behalve in de kaarten en tekeningen kan er op internet vanaf nu ook gezocht worden in de notariële akten van meer dan de helft van de Waalwijkse notariële archieven uit de periode 1626-1935. (...) Enkele voorbeelden van dergelijke akten zijn testamenten, verkoopakten, attestaties of verklaringen, boedelinventarissen, huwelijkse voorwaarden en transportakten.

Zoeken in de notariële akten

Er kan al wel in de beschrijvingen van de kaarten, tekeningen en akten gezocht worden, maar de digitale afbeeldingen worden daar pas op een later tijdstip aan toegevoegd.

Bron: Gemeentearchief Waalwijk

Geen opmerkingen: