woensdag 9 mei 2012

Volkstellingen en bevolkingsregisters Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik online raadpleegbaar

Pagina uit het bevolkingsregister van Waspik van 1910-1913

Vanaf nu zijn alle volkstellingen en bevolkingsregisters die door het Gemeentearchief Waalwijk beheerd worden online te raadplegen. Zo kun je op internet door de scans van Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik heen bladeren.

Voor wat betreft de registers van Waspik wordt het je zelfs zo gemakkelijk gemaakt dat een persoonsnaam als zoekterm je direct brengt naar de plekken in de registers waar de gezochte persoon vermeld staat. Aanvullende informatie, zoals de namen van de personen die deel uitmaakten van hetzelfde gezin van deze persoon, worden je dan eveneens getoond. Je kunt zowel bladeren door als zoeken in de bevolkingsregisters.

Nu de gegevens van Waspik helemaal zijn ingevoerd en op internet staan, wil het archief ook graag de gegevens van Waalwijk en Sprang-Capelle toegankelijk maken, maar daar is hulp bij nodig. Mocht je je op vrijwillige basis in willen zetten voor het archief en dit werk van achter je eigen computer thuis willen verrichten, dan kun je contact opnemen met het gemeentearchief (gemeentearchief@waalwijk.nl).

Kijk voor meer informatie over de volkstellingen, bevolkingsregisters en het vrijwilligersproject op de website van het gemeentearchief.

Geen opmerkingen: