maandag 18 juni 2012

Index schepenakten uitgebreid met 2.700 akten Nuland

De database van het BHIC met samenvattingen van notaris- en schepenakten is uitgebreid met meer dan 2.700 schepenakten van Nuland (toegangsnummer 7342). Het gaat om de inventarisnummers 40 t/m 67, protocollen en losse minuten van verschillende soorten akten. De akten bevatten informatie over onder meer erfdelingen, verkopingen en verpachtingen van land. Ook tellen de protocollen vele akten met ondervragingen van personen die voor de rechtbank moesten verschijnen.

De samenvattingen zijn gemaakt door Jan van der Biezen uit Tilburg en werden eerder al op de website van de Heemkundewerkgroep Nuwelant gepubliceerd. Via de website van het BHIC zijn de akten nu makkelijk te doorzoeken en kun je bovendien doorklikken naar scans van de originele akten.

> Zoeken in de database met notaris- en schepenakten
> Overzicht van beschikbare bronnen

Natuurlijk willen wij Jan nogmaals hartelijk danken voor zijn medewerking! Door zijn arbeid is deze schitterende historische en genealogische bron nu voor een groot publiek beschikbaar gemaakt.

De volledige database met notaris- en schepenakten bevat na deze belangrijke aanvulling van Nuland al meer dan 93.000 samenvattingen van akten.

Geen opmerkingen: