donderdag 27 september 2012

FamilySearch zet Noord-Brabantse doop-, trouw- en begraafregisters online

Op de website FamilySearch staan sinds kort scans van veel Noord-Brabantse doop-, trouw- en begraafregisters online.

> Ga direct naar de nieuwe scans

Veel archiefdiensten in Noord-Brabant hebben al eigen scans (en naamindexen) van doop-, trouw- en begraafregisters online staan, maar nog niet allemaal. Zo vind je op FamilySearch in ieder geval ook scans van plaatsen als Boxtel, Heusden en Waalwijk.

Naast scans van de registers zelf (gescand vanaf microfilms) staan ook scans van oude naamindexen online. Deze vind je in de categorie "alle religies" en gaan vergezeld van de aanduiding "fiches" of "index". De indexen betreffen scans van oude kaartenbaksystemen, die vroeger te vinden waren in de centrale hal van de Citadel, waar het BHIC is gehuisvest.

De scans in de categorie "burgerlijke stand" betreffen hoofdzakelijk inschrijvingen voor de schepenen.

Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister
Scans van een groot deel van de Nederlandse Burgerlijke Stand (uitleg en scans) waren al beschikbaar op FamilySearch. Dat geldt ook voor een deel van het Bevolkingsregister (uitleg en scans) van een goed aantal gemeenten in het westen van onze provincie. Of bekijk het complete overzicht van alle Nederlandse bronnen op FamilySearch. Voor toegang op de scans van de Burgerlijke Stand kun je het best gebruikmaken van de website www.genver.nl

Hopelijk helpt dit alle genealogen weer een stap verder met het onderzoek!

Geen opmerkingen: