maandag 9 september 2013

Van aannemersbedrijf tot zuurkoolfabriek: archiefdossiers 5.000 bedrijven ’s-Hertogenbosch en omgeving online

De online toegang van het BHIC op archiefdossiers in het handelsregister van de Kamer van Koophandel is vorige week aangevuld met vermeldingen van zo’n 5.000 bedrijven in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Het gaat om ondernemingen die na 1922 zijn opgeheven. Van ieder dossier zijn gegevens zoals bedrijfsnaam, vestigingsadres, datum van oprichting en opheffing en namen van de eigenaren beschikbaar gemaakt. Een bron van vele gegevens voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van deze bedrijven.

De originele dossiers zijn te raadplegen op de studiezaal van het BHIC in de Citadel in ’s-Hertogenbosch. De online index is te raadplegen op de website: www.bhic.nl > Onderzoek > Handelsregister

Foto: personeel van de rijwielonderdelenfabriek “Favro” in Uden, een van de 5.000 bedrijven waarvan gegevens uit de dossiers van de Kamer van Koophandel nu online staan (collectie BHIC, fotonr. 1608-000094).

1 opmerking:

Jackie zei

I'm glad that I was able to translate this wonderful web page. My great grandmothers maiden name was Nielen and her great Uncle was Andries Nielen. I was going through some old photos of my grandmother and her family and noticed that the photographer was A. Nielen. After looking A. Nielen up on the internet, I found that he was a talented photographer.
My grandmother lived on a farm and they were very poor. In about 1920 A. Nielen captured the perfect photo of his nice great nieces and nephews standing in a field.There were a couple photos but this one was my favorite. Thank you for the web page. It was very helpful.
Jackie